Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ψυχικές Έρευνες στην Ελλάδα (εκδ. ΔΙΟΝ)

Μετά από την εξάντληση της πρώτης περιορισμένης έκδοσης του βιβλίου "Η Ελλάδα του Παραφυσικού" του Νικόλαου Κουμαρτζή μέσα σε μόλις δύο μήνες, η ομάδα του Ψ-Blog και ο συγγραφέας κινήθηκαν άμεσα ώστε να ικανοποιήσουν τη μη αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση που δημιουργήθηκε από ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
Αποτέλεσμα; Το βιβλίο επανακυκλοφόρησε με νέο τίτλο (Ψυχικές Έρευνες στην Ελλάδα), νέο εξώφυλλο και σαφώς πιο εμπλουτισμένο με σπάνιο υλικό από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ (Ιούνιος 2010).
Η ομάδα του Ψ-Blog σας το παρουσιάζει με ιδιαίτερη τιμή, ενώ παράλληλα υπόσχεται πως μία εκτεταμένη παρουσίαση βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

γράφει η
συντακτική ομάδα του Ψ Blog









για περισσότερα επισκεφθείτε τo
psi.iwrite.gr
αφιερωμένo αποκλειστικά στο βιβλίο!




Ψυχικές Έρευνες στην Ελλάδα

μία απίστευτη εποχή παραψυχολογικών ερευνών μέσα από διηγήσεις και ντοκουμέντα

Νικόλαος Κουμαρτζής

Εκδόσεις ΔΙΟΝ, Μάιος 2010
Σελίδες: 288
Διαστάσεις: 14×21 cm
ISBN: 978-960-8100-91-6
Τιμή: 14.5 ευρώ

κείμενο οπισθοφύλλου

Γνωρίζατε πως υπήρχε μία εποχή στην Ελλάδα όπου πραγματοποιούνταν επιστημονικές έρευνες πάνω στα παραφυσικά φαινόμενα; Όπου μεγάλο μέρος της επιστημονικής αφρόκρεμας αποδέχονταν την ύπαρξή τους και μαθήματα πειραματικής τηλεπάθειας (και αργότερα ολόκληρη σειρά ψυχικών φαινομένων) διδάσκονταν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας;

Λιγοστοί άνθρωποι γνωρίζουν τα παραπάνω, ενώ τα τελευταία αρχεία που μαρτυρούν μία τέτοια εποχή σταδιακά χάνονται, λόγω φθοράς ή αδιαφορίας. Μία απίστευτη εποχή παραψυχολογικών ερευνών στη χώρας μας ξετυλίγεται στις σελίδες του παρόντος βιβλίου μέσα από διηγήσεις, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, ντοκουμέντα, εμπειρίες, λησμονημένες επιστημονικές έρευνες και αδημοσίευτες πληροφορίες που ανασυνθέτουν μία πραγματικότητα τόσο διαφορετική από τη σημερινή.

Δεν νομίζετε πως ήρθε ο καιρός να γνωρίσετε μία Ελλάδα πιο… παραφυσική; Μία μοναδική εποχή απίθανων ερευνών και επαναστατικών πειραμάτων στη χώρας μας;

είπαν...
“Ένα βιβλίο έκπληξη για μία απίθανη εποχή στην Ελλάδα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε. Ένας ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού, μία ζάμπλουτη χρηματοδότης και δεκάδες επιστήμονες και μέντιουμ αποτελούσαν μέρος μίας Ελλάδας πιο παραφυσικής και αρκετά πιο αναπάντεχης.”
περιοδικό mystery

“Το παρόν βιβλίο είναι απαραίτητο, διότι φέρνει στο φως μία χρονική περίοδο (όχι και τόσο μακρινή), όπου η Ελλάδα συμμετείχε ως ισάξιος συνοδοιπόρος σε μία από τις πιο τολμηρές αναζητήσεις της aνθρώπινης επιστήμης.
Η συνεισφορά του Άγγελου Τανάγρα αξίζει και πρέπει να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, καθώς επίσης και να βρει μιμητές σήμερα, ώστε η ελληνική συμμετοχή στην παγκόσμια παραψυχολογική κοινότητα να ανανεωθεί και να επεκταθεί. Ευελπιστώ να βρεθούν οι κατάλληλοι ώστε να ακολουθήσουν το Νικόλαο Κουμαρτζή στην προσπάθειά του να αναβιώσει τις ψυχικές έρευνες στην Ελλάδα.”
Δρ. Μάριος Βάρβογης

Πρόεδρος Institut Metapsychique International (Γαλλία)

Αντιπρόεδρος Parapsychological Association (ΗΠΑ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου