Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Τι Είναι το "Ψ Blog";


Το Ψ blog είναι αφιερωμένο στη μελέτη των παραφυσικό φαινομένων μέσω της επιστημονικής οδού, δίχως τον ακαδημαϊκό δογματισμό ή υπερβολικούς ισχυρισμούς. Αποτελεί το πρώτο ελληνικό blog που εστιάζει αποκλειστικά στον ακαδημαϊκό κλάδο της Παραψυχολογίας και στοχεύει να εισάγει ορθά τον όρο "παραψυχολογία" στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Υπεύθυνος του Ψ blog είναι ο Νικόλαος Κουμαρτζής, μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών από το 2006. Από το 2005 και έπειτα διατηρεί στήλες αφιερωμένες στην επιστημονική έρευνα πάνω στα παραφυσικά φαινόμενα σε διάφορα ελληνικά έντυπα, όπως για παράδειγμα η στήλη Παραψυχολογία & Ψυχικές Έρευνες που διατηρεί αυτή την περίοδο στο περιοδικό mystery.
Κατά το παρελθόν έχει έρθει σε επικοινωνία με πλήθος σύγχρονων αναγνωρισμένων παραψυχολόγων, πραγματοποιώντας μία σειρά από συνεντεύξεις. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει δεκάδες μελέτες πάνω στην παραψυχολογία, ενώ κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Rupert Sheldrake και το Γαλλικό Institut Métapsychique International προσφέροντας βοήθεια στην ολοκλήρηση διάφορων ερευνών/ πειραμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την προσωπική ιστοσελίδα του Νικόλαου Κουμαρτζή nkoumartzis.metafysiko.gr ή επικοινωνήστε μαζί του στο email nkoumartzis [at] hotmail [dot] com. *


γράφει η
συντακτική ομάδα του Psi Blog

* Όπου [at] βάλτε "@" και όπου [dot] βάλτε "."

2 σχόλια:

MART είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΜΑΡΤΖΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ Ψ BLOG ΣΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ (ΕΧΤΡΑΣΕΝΣΟΡΥ ΠΕΡΨΕΠΤΙΟΝ)ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΣ Η ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ.ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΨΥΧΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΠΟΥ ΛΕΕΙ "REPORT AN ANOMALOUS CASE"" .Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΩ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ COMMENT.
ME TIMH
ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΛΗ

Νικόλαος Κουμαρτζής είπε...

Καλησπέρα Μαίρη,

υπάρχει ειδική επιλογή/ υπηρεσία στην ιστοσελίδα που δίνει αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα σε Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Η υπηρεσία αυτή είναι προσβάσιμη από το κάτω μέρος κάθε σελίδας του Ψ-Blog, πατώντας το κουτάκι με τίτλο "Υποστήριξη: Μοιράσου τις εμπειρίες σου".
Εναλλακτικά, επισκέψου το εξής link: http://parapsychology-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_3814.html

Φιλικά,
Νικόλαος Κουμαρτζής.

Υ.Γ.: Το γεγονός ότι δεν είδες την επιλογή αυτή στην ιστοσελίδα ίσως σημαίνει πως δεν είναι αρκετά ευδιάκριτη. Η εν λόγω υπηρεσία/ δυνατότητα είναι πολύ σημαντική για το Ψ-Blog και τις συνθήκες που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, οπότε μην διστάσεις να προτείνεις αλλαγές προς το καλύτερο.

Δημοσίευση σχολίου